Kolobrzeg Guide

Kolobrzeg (tysk: Kolberg), den gamle kur- og badeby beliggende på den Polske Østersøkyst ved udmunding af Parseta floden lige syd for Bornholm. Byen har i dag ca. 45.000 indbyggere.

Byen blev voldsomt ødelagt under kampe under 2den verdenskrig. I dag er byen dog igen et populært rejsemål for turister der vil nyde af de gode strande eller eventuelt ønsker et kurophold af kortere eller længere varighed. Kolobrzeg er kendt for sin jod- og saltholdige luft som er meget gavnligt for luftveje og kredsløb.

Kolobrzeg historie

Kolobrzeg er en gammel by hvis historie går tilbage til det 5 århundrede. I 900 blev der bygget en borg ved udmundingen af Parseta floden og i ca 1.000 var byen en meget vigtig by, især religiøst i Pommern. I det 14 århundrede blev byen medlem af Hansaen og blev hurtigt en af de rigeste hansestæder. Rigdommen stammede især fra en meget omfattende produktion af salt, en af de vigtigste handelsveje mellem de gamle Hansestæder gik fra Kolobrzeg (salt) via Stettin (sild) til Hamburg og Lübeck, men byens samhandelspartnere strakte sig vid ud i Europa, til Spanien og fra England til Ukraine.

Saltproduktionen i Kolobrzeg varede frem til starten af 1600 tallet. I slutningen af 1800 tallet skiftede byen levevej idet den gik hen og blev kendt for sit specielle mikroklima og den jod- og saltholdige luft. Dette havde en gavnlig virkning på folk med luftvejs og kredsløbslidelser og snart begyndte der at skyde sanatorier op i og omkring byen og byen fik senere status som helseby. Stadig i dag kommer flere og flere mennesker til Kolobrzeg for at tage på kurophold af kortere eller længere varighed.

Under 2den verdenskrig var Kolobrzeg en af de første Polske kystbyer der blev befriet, byen led dog voldsomme ødelæggelser, ca. 90 % af byen lå i ruiner, men er i dag smukt genopbygget og har fået mange af de flotte gamle huse tilbage i oprindelig stil. Fordums storhed fornægter sig ikke, hvilket man ved selvsyn kan konstatere, det er vitterligt en by der er et besøg værd hvis man værdsætter sol, strand og smukke bygninger.

Til Kolobrzeg på ferie. Find information om historie, kultur, de bedste hoteller, lufthavn og transport, spisesteder og ting at lave. Se aktuelle rejser og fly til Kolobrzeg.

Sights A-Z

Video

Find billigste rejser til Kolobrzeg

Søg billigste fly og hoteller i +700 søgemaskiner i et klik

Oplevelser i Kolobrzeg

Se forslag til forskellige ture og aktiviteter

Restauranter og pubber i Kolobrzeg

Der er gode restauranter og pubber i byen. Uanset om du er på budgetferie eller du leder efter top restauranter vil du finde det i byen.

Sov godt i Kolobrzeg

Her kan du se en liste med anbefalede hoteller hvis du søger inspiration til gode hoteller. Uanset hvilket budget du har til overnatning vil du kunne finde noget der passer dig. I byen er der mulighed for overnatning i alle prisklasser.

Hvad er de største seværdigheder i Kolobrzeg ?

På kortet har vi markeret de seværdigheder som vi syntes du skal se, du kan klikke på kortet hvis du har brug for rutevejledning.

Turistinformation Kolobrzeg – Polen

Her finder du kontakt information til de officielle informationskontorer. Turistinformationen kan hjælpe med rejsetips og vejledning om hvad du skal opleve i byen. Det nationale turistkontor kan hjælpe med generel information om rejser til landet.

Lokal turistinformation

#VisitKolobrzeg Få hjælp til at finde de bedste seværdigheder og aktiviteter. Personalet på den lokale turistinformation kender byen bedst. På turistinformationen kan du få gratis brochurer og...

Nationalt turistkontor

#VisitPoland Når du skal på ferie kan du hente gratis information, hjælp og inspiration hos landets officielle turistkontor. De kan hjælpe med information om ferie i...

Det skal du opleve i Kolobrzeg

Vi har samlet information om nogle gode oplevelser og aktiviteter du kan overveje hvis du er på ferie. Læs mere om hvad du kan opleve i vores artikler.

Shopping i Kolobrzeg

Hvis du leder efter muligheder for shopping kan du her se nogle ideer og anbefalinger til de bedste forretninger og shoppingcentre i byen.

Shopping A-Z

Lufthavn og station i Kolobrzeg

Her kan du se adresser og kort på nærmeste lufthavn og station.

Nyheder og artikler om Kolobrzeg

Her kan du se nyheder og læse artikler om hvad der sker i byen og finde inspiration til hvad du skal opleve.

Coronavirus / Covid-19

Coronavirus / Covid-19 i Polen Se tal vedrørende Coronavirus / Covid-19. Du kan se antallet af tilfælde, registrerede og aktive. Du kan også se tal for...

Video og TV fra Kolobrzeg

Vi har fundet de bedste rejsevideoer fra byen, her kan du se hvilke videoer vi syntes du skal se.

Hvordan er vejret i Kolobrzeg ?

Her kan du se hvordan vejret er lige nu og du kan se en vejrudsigt for kommende dage. Vejrudsigten bliver opdateret flere gange dagligt

Kołobrzeg
light rain
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
62 %
3.4kmh
98 %
lør
8 °
søn
14 °
man
8 °
tirs
5 °
ons
5 °

Valutakurs online

Den aktuelle valutakurs bliver opdateret flere gange dagligt

PLN - Polish Zloty
DKK
0,6123

Hvor mange Coronatilfælde er der i Polen ?

Den aktuelle statistik for registrerede og aktuelle tilfælde af Coronavirus / Covid-19. Tallene opdateres hver dag.

Polen
2,552,898
Registrerede tilfælde
Updated on
Polen
351,657
Aktive tilfælde
Updated on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here